×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

هوشنگ ظریف، استاد پیشکسوت موسیقی درگذشت

هوشنگ ظریف(استاد پیشکسوت تار و عضو سابق شورای عالی خانه موسیقی) شامگاه ۱۷ اسفندماه پس از تحمل یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت.
به گزارش سایت خانه موسیقی، هوشنگ ظریف(استاد پیشکسوت تار) شامگاه ۱۷ اسفند ماه پس از یک دوره نحمل بیماری آلزایمر در سن ۸۱ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

هوشنگ ظریف متولد سال ۱۳۱۷ در تهران بود. او پس از پایان دوره ابتدایی وارد هنرستان موسیقی شد و از حضور اساتیدی چون موسی معروفی، روح‌الله خالقی، جواد معروفی و حسین تهرانی بهره‌مند شد. ظریف پس از فارغ‌التحصیل شدن در سال ۱۳۳۷ به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد و فعالیت خود را به‌عنوان نوازنده و تک‌نواز در گروه‌های مختلفی مانند ارکستر موسیقی ملی و ارکستر صبا شروع کرد. او در دوره عالی هنرکده موسیقی از محضر استاد علی‌اکبر شهنازی برای فراگیری ردیف بهره‌مند شد.

ظریف از سال ۱۳۴۲ به مدت ۱۷ سال به تدریس تار در هنرستان موسیقی پرداخت و ازجمله شاگردان او می‌توان حسین علیزاده، داریوش طلایی، ارشد طهماسبی، حمید متبسم و محمد شجاعی را نام برد. ظریف سال‌ها سولیست تار در ارکسترهای متعدد سازمان ملی وابسته به وزارت فرهنگ و هنر در اجرای برنامه‌های موسیقی ارکسترهای مزبور در سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران بود. او اجراهای متعددی با گروه فرامرز پایور داشت و با این گروه در کشورهای اروپایی و آسیایی زیادی به اجرای موسیقی ایرانی پرداخت.

از دیگر فعالیت‌های وی می‌توان به نوازندگی تار در برنامه‌های موسیقی ملی ایران در رادیو و تلویزیون ایران به مدت ۲۰ سال، اجرای برنامه‌های موسیقی اصیل و سنتی ایران در شهرهای مختلف ایران و کشورهای دنیا ازجمله آمریکا، شوروی سابق، کانادا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، مصر و… همراه با ارکسترهای موسیقی سنتی وابسته به وزارت فرهنگ و هنر سابق اشاره کرد.

زنده‌یاد ظریف علاوه بر سمت استادی تار با سازهای سه‌تار و تنبک نیز آشنایی کامل داشت و شاگردان متعددی را در هنرستان و مؤسسات فرهنگی و کلاس‌های خصوصی و عمومی تعلیم داد.

او همچنین برای تدوین متد نوازندگی تنبک با حسین تهرانی همکاری داشت که حاصل این همکاری در کتابی تحت عنوان “آموزش تنبک” به چاپ رسید. دیگر همکاری او در تصحیح ردیف‌های آوازی محمود کریمی استاد آواز ایران بود که تحت عنوان کتاب “ردیف آوازی موسیقی سنتی ایران” به بازار عرضه شد.

از دیگر آثار او می‌توان به “نت نگاری و ویرایش چهار کتاب درباره استاد لطف‌الله مجد، جلیل شهناز و فرهنگ شریف و ابراهیم سرخوش، مجموعه‌های صوتی تک‌نوازی‌ ازجمله دشتی و اصفهان، هم‌نوازی با استاد فرامرز پایور در آثار متعدد، اجرای گوشه‌هایی از ردیف موسی خان معروفی به کوشش کامبیز روشن‌روان، کتاب دستور مقدماتی تار، کتاب اول و دوم هنرستان و کتاب مجموعه قطعات تألیف خود اشاره کرد.

ظریف همچنین در چند دوره عضو شورای عالی خانه موسیقی، عضو هیئت‌مدیره خانه موسیقی و رئیس هیئت‌مدیره کانون نوازندگان سازهای ایرانی بود.

خانه موسیقی ایران درگذشت این هنرمند ارجمند را به خانواده آن مرحوم علی الخصوص همسرشان خانم پروین صالح و جامعه موسیقی ایران تسلیت می گوید.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false