×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در شرایطی که زمینه بسیار خوبی برای همکاری اقتصادی ایران و سوریه وجود دارد، اما به گفته مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران، حجم تجارت هفت ماهه ایران و سوریه به ۸۳ میلیون دلار رسیده است.

فرزاد پیلتن در گفت وگو با خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت تجارت ایران و سوریه، با ‌اشاره به ناآرامی‌های سیاسی در این کشور، گفت: اگرچه در سال ۱۳۸۹ حجم تجارت دو کشور ۵۵۰ میلیون دلار بود اما در سال ۱۳۹۷ حجم تجارت ایران و سوریه به ۱۰۵ میلیون دلار رسید.
وی اظهار کرد: از ۵۵۰ میلیون دلار تجارت دو کشور در سال ۱۳۸۹، ۵۲۰ میلیون دلار ارزش صادرات ایران به سوریه و ۳۰ میلیون دلار نیز ارزش واردات کالا از سوریه به ایران بوده است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران درباره حجم تجارت ایران و سوریه در سال جاری توضیح داد: در هفت ماهه ابتدای امسال حجم تجارت دو کشور ۸۳ میلیون دلار بوده که از این رقم ۷۳ میلیون دلار صادرات به سوریه و حدود ۱۰ میلیون دلار از سوریه واردات داشته‌ایم.
پیلتن گفت: عمده‌ترین محصولات صادراتی به سوریه شیرخشک، قطعات خودرو، لوله و پروفیل، انواع میله‌های آهنی و فولادی است.
وی با‌اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور سوریه حدود ۲/۲ میلیارد دلار بوده است، یادآور شد: احداث کارخانه آرد، کارخانه تصفیه روغن‌های معدنی، راه‌اندازی خطوط تولید خودرو و ایجاد پست‌های برق از جمله مهم‌ترین زمینه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی به سوریه بوده است.
این مسئول با‌اشاره به واردات ۴٫۳ میلیارد دلاری کشور سوریه در سال ۲۰۱۹ بیان کرد: این در حالی است که این کشور در سال مذکور فقط ۳۰۹ میلیون دلار صادرات داشته است، لذا این حجم از واردات فرصت‌های خوب صادراتی برای ما خواهد داشت.
پیلتن با ‌اشاره به خسارت وارده به زیرساخت‌های سوریه در جریان جنگ داخلی این کشور افزود: علی‌رغم تاسف برای این موضوع، اما علاوه‌بر فرصت‌های سابق تجاری، این شرایط زمینه‌های جدیدی را برای فعالیت شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی و همچنین صادرات محصولات ایرانی به این کشور بوجود آورده است.
وی خاطرنشان کرد: وجود برخی موانع غیرتعرفه‌ای مانند وضع ممنوعیت‌های وارداتی اضطراری توسط دولت سوریه، برقرار نبودن روابط بین بانکی مناسب و سختی مبادله پول توسط بازرگانان، کاهش درآمدهای دولت سوریه، وجود نداشتن خطوط حمل‌ونقل مستقیم زمینی و دریایی میان دو کشور، حاضر نبودن مستقیم شرکت‌های ایرانی در بازار سوریه، نگرانی ناشی از برقرار نبودن کامل امنیت در سوریه و شیوع ویروس کرونا از مهم‌ترین چالش‌های فرا روی صادرات ایران به سوریه است گفتنی است بازار بکر سوریه خصوصا در مرحله بازسازی، شرایط ایده‌آلی برای رونق‌بخشی به واحدهای تولیدی دارد. خاصه اینکه مشوق‌های جذابی از سوی مقامات سوری برای این سرمایه‌گذاری اندیشیده شده است. شرایط برای سرمایه‌گذاری سودآور در سوریه و به تبع آن رونق‌بخشی به واحدهای تولیدی کشورمان کاملا فراهم است. اما متاسفانه با وجود این شرایط ایده‌آل حدود دو سال است که مسئولان اجرایی به این فرصت فوق‌العاده مطلوب بی‌اعتنایی می‌کنند. حتی به گفته برخی فعالان اقتصادی، هزینه صادرات از ایران نسبت به رقبای دیگر مثل روسیه و چین پایین‌تر است و به همین دلیل ما می‌توانیم کالای بیشتری به آن کشور صادر کنیم؛ شنیده‌ها حاکی است حتی یک خط اعتباری ارزشمند حدودا یک میلیارد دلاری، برای برقراری تبادلات سهل‌الوصول‌تر و سریعتر بین ایران و سوریه ایجاد شده که بر اساس اطلاعات موجود تا اواخر آبان ماه، متاسفانه از آن استفاده نشده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false