×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

صادرات صنایع دستی گیلان بیش از ۵ برابر شد

فرزاد رشیدی معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با تاکید بر اینکه مقصود ما از صادرات به هیچ عنوان صادرات چمدانی نیست، اظهار کرد: بلکه صادرات گمرکی مدنظر است و بر این اساس میزان صادرات گمرکی صنایع دستی استان در سال ۹۹ به ۹ و نیم میلیون دلار رسید و این در حالیست که این رقم در سال پیش از آن یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلار بود.
وی ثبت جهانی روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی را به عنوان چهاردهمین اثر جهانی صنایع دستی از ایران را یکی از دلایل افزایش میزان صادرات عنوان کرد و ادامه داد: پس از ثبت جهانی تنها صادرات گزینه هایی که ثبت جهانی می شوند افزایش پیدا نمی کند، بلکه آمار محصولات دیگر رشته های مختلف صنایع دستی و حتی رشته هایی که جزو صنایع دستی نیستند ولی به نام صنایع دستی شناخته می شوند نیز افزایش می یابد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان اظهار داشت: تلاش شده برنامه محور کار کنیم و در این زمینه سیاست کشورهای موفق در حوزه صنایع دستی را مورد بررسی قرار دادیم؛ رویکرد کلان ما استفاده از ظرفیت سمن ها و دغدغه مندان فرهنگی است که این موضوع در بحث ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد با محوریت چادرشب بافی و همچنین ثبت ملی شهر و روستاهای گیلان به منصه ظهور رسید.
رشیدی گفت: بر همین اساس فرآیند هایی جزو تاکتیک‌های این معاونت طی یک پروسه پنج ساله تعریف شد؛ این فرآیندها شامل مشارکت، تمایز و هویت بخشی میراثی، برندسازی در سطح جهانی، برندسازی در سطح ملی، ترویج، آموزش و حفاظت از صنایع دستی استفاده از ظرفیت گردشگری برای توسعه صنایع دستی و بازرگانی و صادرات است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش می کنیم از تعرفه‌های گمرکی برای صادرات بیشتر استفاده کنیم، گفت: در تلاشیم صنایع دستی گیلان را به عنوان سی‌ویکمین محصول وارد تعرفه کشورهای اوراسیا کنیم. اگر این اتفاق بیفتد آن زمان صادراتمان رقابتی تر خواهد شد.
معاون صنایع دستی گیلان با توجه به مصائب ناشی از شیوع کرونا گفت: خسارت ناشی از کرونا در ۶ ماهه نخست امسال به حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان را سه میلیارد و ۸۲۸ میلیون ریال برآورد کرد که بخشی از این آمار کارگاهی و بخشی مربوط به هنرمندانی است که پروانه انفرادی دارند.
بالغ بر ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی در بیش از ۸۰ رشته در گیلان فعالیت می‌کنند و ۶۴ محصول از اقلام صنایع دستی گیلان نشان مرغوبیت و ۶ کالا نشان یونسکو دریافت کرده‌ اند.
این محصولات شامل رشتی دوزی، لباس محلی، چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی و قلاب بافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false